Før du køber hund 

Alt for mange sunde og raske, unge hunde bliver hvert år aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke kan eller vil beholde dem. Som regel har der ikke været noget galt med hunden fra begyndelsen, men dens mennesker har ikke haft tid eller evner til at have en hund af den pågældende type. Ja, i nogle tilfælde har de slet ikke haft tid/evne til at have hund overhovedet.

Derfor er det en god idé at investere lidt tid, inden man overhovedet går i gang med selve anskaffelsen. Hvis man er en familie, er det en god idé at hele familien er involveret i den forberedende fase. Så får man også lejlighed til at blive enige om, hvordan hundeholdet i familien skal foregå, før man står midt i gennemtyggede løbesko og en hvalp, der skal ud at tisse midt om natten i regnvejr.

Du kan vælge flere veje til at få nyttig information:

Artikel om hvorfor du skal vælge en DKK stambogsført hund - Klik Her

Se filmen ”Skal du have hund?” her. Selve filmen varer 35 minutter. Ud over hovedfilmen kan du se en række kortere bonus-film på hver 5-6 minutter om f.eks. børn og hunde, racevalg, førstehjælp etc.

Deltag på et ”Før du køber hund kursus”.

Læs nogle gode bøger om emnet.

 

Raceledelsen for Labrador - Formand Connie Svane Petersen | Kaldehøjs-Åsen 9, 3250 Gilleleje  | Tlf.: 48713292 | palcons@post.tele.dk